Over Waardwonen

Waardwonen, gevestigd in Huissen, Gelderland, is een woningcorporatie die onderdak biedt aan bijna 4.000 huishoudens in Lingewaard en Berg en Dal. Voor al deze huurders wil Waardwonen zorgen voor een comfortabele woonplek, waar zij zichzelf kunnen zijn. Een plek die veilig en vertrouwd is in een fijne buurt, en waar je prettig met elkaar samenleeft.

Achtergrond

In het kader van de klantgerichte organisatie is Waardwonen altijd op zoek naar manieren om klantcontact te verbeteren. De wens van Edwin Mennes, coördinator I&A bij Waardwonen, was voornamelijk dat alle bedrijfsapplicaties bij Waardwonen moeten koppelen aan één plek in Azure/Active Directory. De applicaties moeten ook onderling kunnen worden gekoppeld aan elkaar.

Telefonie en integratie van diverse klantcontactapplicaties in één klantcontactplatform maakte daar duidelijk deel van uit.

Maar het telefonieplatform wat Waardwonen voorheen gebruikte, voldeed daar niet aan. Het was dan wel een cloudoplossing, toch waren er nog voldoende nadelen. Edwin: “Met onze vorige toepassing had je veel schermen nodig om hetzelfde werk te doen als in Unexus. Ook had je totaal geen inzicht: elk getal dat we zagen riep juist meer vragen op. En we konden nergens mee koppelen.”. Het overzicht in bedrijfsprocessen en applicaties werd er daarmee niet beter op.

Daarnaast wilde Waardwonen hun klantcontact aanpakken vanuit de klantvisie. De klantvisie van Waardwonen is: 80% van de eerstelijnsvraag wordt door klantenservice afgehandeld, 20% wordt afgehandeld door de backoffice. Alles is om de klanttevredenheid te verhogen. Uniform werken is daarin heel belangrijk. En juist overzicht in applicaties, en daardoor overzicht in processen en inzicht in je data is nodig om uniform te werken en de kennis te hebben.

Resultaten doen ertoe

De belangrijkste resultaten? Aldus Edwin Mennes en Tinus Juurlink:

“1. We lezen nu de FCR uit, First call respons, en die staat nu op een goede score. Daarin zitten we heel erg goed, en dat stimuleert weer om andere verbeteringen toe te voegen.

2. Als organisatie zijn we zelf in control omdat het systeem koppelt met Microsoft Azure. We kunnen nu op één plek alles invoeren, en de rest gaat vanzelf.

3. Je kunt zien welke agents actief zijn, en dat zie je ook als je thuiswerkt. Teamwork gevoel ook al zie je je team niet altijd. Dashboard helpt daar zeker bij.”

👀 Benieuwd waarom Edwin en Tinus zo enthousiast zijn over Unexus? Dat zie je in de video!

https://www.youtube.com/watch?v=bVhOZaaT59Q

Eén communicatieplatform

Unexus Connect is een communicatieplatform welke de ideale oplossing is voor je contact center en backoffice. Met het gebruik van Unexus Connect komen alle communicatiekanalen samen op één plek. Benieuwd naar meer?

Lees ook

Woonin maakt gebruik van Unexus platform!

Afgelopen woensdag ging ons communicatieplatform Unexus Connect live bij Woningcorporatie Woonin! Dagelijks handelt de woningcorporatie tot wel 1000 gesprekken af, ...

Gebruik wachttijd voor een maatschappelijke boodschap!

Wij vinden het heel leuk als onze klanten maatschappelijk betrokken zijn. Zeker als dit gemakkelijk geregeld kan worden met een ...

Staedion: Klantcommunicatie – klantgericht is niet klantgezwicht

Om als woningcorporatie goed en betrouwbaar klantcontact neer te zetten, moet je kunnen vertrouwen op je systemen. Maar wat als ...

Minder wachttijd en sneller geholpen bij HW Wonen

Afgelopen week ging het Unexus platform live bij HW wonen! Met deze transitie zorgt HW Wonen voor een verhoogd niveau ...

Kom je ook naar de CorporatieGids LIVE Kennisdag 2024?

We nodigen je graag uit voor de CorporatieGids LIVE Kennisdag 2024! Tijdens onze kennissessie vertellen we meer over de meerwaarde ...

Unexus heeft ISO 9001 én ISO 27001 verlenging behaald!

We hebben onze jaarlijkse audits achter de rug. We kunnen melden dat beide ISO-certificeringen dit jaar zijn verlengd! Daar zijn ...