De manier waarop we werken en communiceren is in volle verandering. Door de huidige ontwikkelingen werken veel mensen thuis (of hybride) en is vergaderen op afstand normaal geworden. Om medewerkers hierin te faciliteren hebben organisaties geïnvesteerd in moderne werkplekken en technologieën die plaatsonafhankelijk werken gemakkelijker maken.

Gemakkelijk hybride samenwerken en communiceren

Dit heeft ook consequenties voor de manier waarop organisaties hun klantenservice inrichten. Om optimale bereikbaarheid en efficiëntie te realiseren zijn technologieën als Microsoft Teams ondersteunend voor medewerkers bij communicatie op afstand.

Microsoft Teams is een veelvoudig gebruikt middel waarin u kunt chatten, (video)bellen en vergaderen binnen en buiten uw organisatie. Door koppelingen is het ook gemakkelijk om vanuit Microsoft Teams samen te werken aan bestanden en documenten.

Populariteit Microsoft Teams gestegen

Maar wist u ook dat Microsoft Teams interessant is voor de communicatiestromen bij het klantcontact? Het is interessant om eens te oriënteren op manieren waarop communicatiestromen van uw organisatie met Microsoft Teams kunnen worden gestroomlijnd. Bijvoorbeeld met uw telefonie en andere (interne) communicatiestromen voor efficiënt klantcontact.

Integratie Microsoft Teams met Unexus Connect

In het afgelopen jaar hebben we voor verschillende klanten integraties met Microsoft Teams gerealiseerd met ons eigen Unexus Connect platform. Door onze integratie met Microsoft Teams is het voor onze klanten nóg makkelijker om bij klantcontact:

  • Intern door te verbinden;
  • De juiste collega te zoeken voor de juiste vraag;
  • Beschikbaarheid van collega’s in te zien. Dus ook als uw collega een kort call heeft met een andere collega.

Daarnaast zijn er ook technische voordelen mogelijk door de integratie van Unexus Connect met Microsoft Teams:

  • U kunt bellen met Microsoft Teams Direct Routing;
  • U kunt Microsoft Teams gebruiken als softphone;
  • Wellicht kunt u zelfs kosten besparen door het gebruik van Microsoft Teams.

Nieuw: Unexus Teams Client

Naast een integratie met Microsoft Teams hebben we recentelijk een verdere integratie op de markt gebracht: de Unexus Teams Client. Hiervoor hebben we het bekende Unexus Connect platform ondergebracht in een versimpelde versie binnen Microsoft Teams. Op deze manier hebben de gebruikers van deze Unexus Teams Client alle communicatiestromen en specifieke functionaliteiten van Unexus Connect op één centrale plek.

Deze Unexus Teams Client is aanvullend op onze al bestaande Client applicaties. U kunt er dus voor kiezen deze voor een paar medewerkers in te zetten of voor elke medewerker. Door de aanvulling van de Unexus Teams Client op ons al bestaande aanbod bieden we nog meer mogelijkheden voor maatwerk.

De voordelen van Microsoft Teams en Unexus Connect integraties

Ons systeem baseert zich op een omnichannel platform met Microsoft technologie zodat alle contactkanalen integreren en worden samengebracht. De koppeling met Microsoft Teams maakt het voor de gebruikers nog makkelijker om plaats- en tijdsonafhankelijk samen te werken. Bij Unexus kiest u met de Unexus Teams Client of bij Microsoft Teams integraties voor één klantcontactplatform waarbij alle telefonie- en communicatiestromen samenkomen.

Doorlezen?

Wilt u meer weten over onze integratie met Microsoft Teams of onze Unexus Teams Client? Wij schreven er een whitepaper over!

Lees ook

Unexus Connect is Microsoft Teams gecertificeerd!

Wij hebben voor ons omnichannel platform Unexus Connect de volledige Microsoft 365 certificering behaald! De mogelijkheden en functionaliteiten van Contact ...

Time to Connect! Welkom bij onze Klantendag op 14 november 2023

De afgelopen jaren waren we goed op stoom en hebben we een mooie groei mogen doormaken. Daar willen we jullie, onze ...

PréWonen kiest voor Unexus

Stichting Pré Wonen is een woningcorporatie met circa 16.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. Ze bieden huisvesting ...

Klantcontact afgestemd op de huurder, met oog voor de huurder

De manieren waarop een woningcorporatie vandaag de dag in contact kan staan met haar huurders zijn legio. Grip houden op ...
Op 7 augustus jl. hebben Titi van der Poel, directeur Digitale Transformatie bij Havensteder, en Wim Pullens, commercieel directeur bij Unexus, de samenwerking bekrachtigd door ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.

Havensteder en Unexus slaan handen ineen

Afgelopen week ondertekenden wij officieel onze samenwerking met Stichting Havensteder uit Rotterdam! Nieuwe inrichting klantcommunicatie Het eerste contact tussen Havensteder ...

Dirk Stuip aangetreden als CEO bij Unexus

De afgelopen jaren hebben we sterk mogen doorgroeien. Daar zijn we onze klanten, leveranciers en partners erg dankbaar voor! Door ...